• ECS Electronics BV, actief sinds 1988, kent zijn oorsprong in de ontwikkeling van (geïsoleerde) terminals. Gedurende de jaren heeft ECS zich ontwikkeld tot Europees marktleider in trekhaakbekabeling. Met een aanbod van meer dan 8.000 verschillende connectiesystemen, heeft ECS het grootste aanbod in de markt.

Algemeen

‘Het breedste aanbod in de markt’

ECS Electronics BV, actief sinds 1988, kent zijn oorsprong in de ontwikkeling van (geïsoleerde) terminals. Gedurende de jaren heeft ECS zich ontwikkeld tot Europees marktleider in trekhaakbekabeling. Met een aanbod van meer dan 8.000 verschillende connectiesystemen, heeft ECS het breedste aanbod in de markt.

ECS Electronics levert aan alle grote automerken en aftermarket partijen in Europa. Als marktleider, bestaat onze core business uit kits voor voertuig-specifieke trekhaakbekabeling. Daarnaast produceert ECS kits voor mistlampen, parkeerhulpsystemen, infotainment en telematics.

ECS Electronics biedt klant-specifieke mogelijkheden door onder meer een zeer flexibel productieapparaat in Nederland, Polen en Vietnam. Op het hoofdkantoor in Breda bevinden zich de afdelingen Verkoop, R&D en Logistiek. Door de R&D activiteiten op ons hoofdkantoor in Breda te houden, zijn wij in staat om producten te ontwikkelen welke voldoen aan de hoogste Automotive industrie-standaarden (IATF 16949).

Naast bekabeling ontwikkelt en produceert ECS ook hardware van elektronica en bijbehorende software voor moderne motorvoertuigen, inclusief CAN-Bus technologie.

Kwaliteit

‘ISO 14001 normen’

Terwijl de techniek zich blijft ontwikkelen en de eisen binnen de auto-industrie steeds hoger worden, blijven de producten van ECS veilig en duurzaam. Kwalitatief hoogwaardige, voertuigspecifieke ontwerpen zijn het resultaat van geavanceerde technologieën, voortdurende controles en testen in iedere fase van het productieproces. Kwaliteit is iets wat ECS Electronics constant wil verbeteren. ECS is IATF 16949 gecertificeerd, dat betekent dat alle processen binnen de organisatie zijn vastgelegd en aan de gestelde eisen van de automotive sector voldoen.

Product-ontwikkeling

‘450 ontwikkelingen per jaar’

Stilstand is achteruitgang. Met onze blik vooruit, blijft ECS de connectiesystemen van morgen ontwikkelen. ECS heeft een hecht team van zeer gespecialiseerde ontwikkelaars, die de spil vormen van de organisatie. Hun expertise en ervaring resulteert in doorlopende innovatie en kwalitatief hoogwaardige ontwikkelingen.

Productontwikkeling bij ECS is meer dan het eenvoudigweg verbeteren en aanpassen van bestaande oplossingen. Wij trachten continu ‘ready-to-market’ oplossingen te bieden aan onze klanten, zodat zij tijdig kunnen anticiperen op de vraag vanuit de eindgebruikers. Daartoe houdt ECS nauw contact met partners in de automotive industrie. Tijdig marktsignalen opvangen en vertalen naar innovatieve oplossingen, heeft herhaaldelijk tot de beste resultaten geleid.

ECS ontwikkelt per jaar meer dan 450 oplossingen voor onze klanten, conform de standaarden en wetgeving die van toepassing zijn in het desbetreffende land. Daarnaast ontwikkelt onze R&D afdeling gereedschappen en technologie die benodigd is voor de productiefaciliteiten. Snelheid en expertise zijn noodzakelijke aspecten van het ontwikkelproces. Doorgaans zijn onze producten ontwikkeld nog voor de introductie van het voertuig.

Marketing en Verkoop

‘Klant-specifieke projectgroepen’

Langetermijn klantrelaties op basis van wederzijds vertrouwen is hetgeen ECS continue naar streeft. Heldere en duidelijke afspraken en het vertrouwen dat op ECS gerekend kan worden in iedere denkbare situatie, creëren constructieve verhoudingen.

Het verschil wordt gemaakt door ons betrokken verkoopteam. Klant-specifieke projectgroepen worden gevormd voor onze belangrijkste klanten om op adequate wijze te voldoen aan hun specifieke vragen en behoeften. Naast het verkoopteam op ons hoofdkantoor in Breda, heeft ECS een extern team, dat in Europa en daarbuiten ons merk vertegenwoordigt.

Er bestaat een belangrijk onderscheid tussen de klanten van ECS. Enerzijds levert ECS aan de OE-markt; de inkooporganisaties van autofabrikanten. Wij leveren originele connectiesystemen die vervolgens onder het merk van onze afnemers worden vermarkt. Een aantal belangrijke klanten zijn: Honda, Toyota, Kia, Mazda, Mitsubishi, etc. Anderzijds levert ECS in de aftersales markt aan trekhaakfabrikanten en grote automotive distributeurs.

Voortdurende input van onze partners maakt het mogelijk een volledig programma aan te bieden. ECS producten hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dit wordt mogelijk gemaakt door een ‘lean’ en modern productieproces en geografische gespreide productielocaties.